Maatwerkadvies

Het Maatwerk Advies is een rapport met de mogelijkheden voor energiebesparing voor uw pand, zoals het aanbrengen van isolatie of het vervangen van de verwarmingsinstallatie. Het Maatwerk rapport vertelt u wat uw mogelijkheden zijn, welk prijskaartje daaraan hangt en geeft tips over de volgorde van de uitvoering. Een Maatwerkadvies is vooral verstandig als u aan de slag wilt met energiebesparing.

Het Maatwerkadvies is een energiebesparingsadvies op maat; het zet op een rij welk pakket van maatregelen energiebesparing oplevert, meer wooncomfort verschaft en het binnenklimaat verbetert. Daarnaast staan in dit advies ook de investeringen en terugverdientijden van de voorgestelde maatregelen.

Ons bureau is gecertificeerd voor het opstellen van het Maatwerkadvies. Een van onze adviseurs komt bij u langs om het bedrijfspand of de woning op te nemen. Deze opname is uitgebreid zodat wij onze adviezen meer kunnen afstemmen op uw wensen en situatie. Als het pand al een energielabel heeft, kunnen de gegevens worden gebruikt bij het opstellen van een EPA. Een aantal gebouweigenschappen moet echter wel opnieuw worden opgenomen, zoals de isolatie-eigenschappen en de afstelling van de verschillende installaties.

U ontvangt een overzicht van de mogelijkheden om energie te besparen. Hierbij krijgt u een overzicht van de kosten van de maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen en wat de terugverdientijd is van deze maatregelen. Ook ontvangt u voor uw pand het energielabel. Dit energielabel heeft u nodig bij de verkoop of verhuur van uw pand.